Residentie Presentatie Kaliane Meret

Donderdag 15 December 2023, van 18h00 tot 21h00.

jardin de kep

LE JARDIN DE KEP - Restitutie van een onderzoeksresidentie van 1 maand bij REZ GAUCHE door Kaliane Meret.

« In het hart van deze tuin staat de emblematische bloem van het land en haar champagnekleur, een koningin van de nacht die ons balsemt met haar paradijselijke parfum. Voor de villa betovert de champa bloem ons als dansende apsara's in de ochtenddauw. Rozen in al hun pracht staan rond een kronkelend pad met fuchsia bloemen. »

De Tuin van Kep nodigt ons uit om een wandeling te maken, om ons onder te dompelen in zijn geuren, om zijn kleuren op te snuiven en om ons te verliezen in de herinneringen aan kinderspelletjes. De tijd van een droom, de barrières van Pampas gras worden schuilplaatsen, de guave bomen worden beklommen en de knieën geïrriteerd. De tijd van een race, langs het zoete water van de put op de terugweg van het strand, voor de fruittuin, wordt een majestueuze trap overgestoken als finish.

Hier vindt een intieme overdracht plaats, de weergave van een herinnering die een moeder aan haar dochter heeft geopenbaard. Kaliane Meret onthult de KAUN KAT in haar weinige illustraties en levert tussen familie en cultureel erfgoed kinderlijke taferelen en verbeeldt een landschap van een uitvergroot Cambodja.

QL